Google lansează Fondul de asistență de urgență pentru Jurnalism

Google lansează un fond de urgență pentru redacțiile mici și mijlocii din local. România este țară eligibilă!

Google a deschis în 15 martie aplicațiile pentru programul Journalism Emergency Relief Fund, un fond global de urgențe dedicat redacțiilor mici și mijlocii care servesc audiențe locale, iar România face parte din lista țărilor eligibile.

Scopul programului este de a susține financiar și de a încuraja jurnalismul de calitate în timpul crizei provocate de virusul COVID-19. Programul nu oferă limite exacte privind finanțările solicitate, dar menționează ca ele pot fi între câteva mii de dolari, pentru redacțiile mici și câteva zeci de mii de dolari, pentru redacțiile mijlocii. Banii obținuți trebuie folosiți pentru a finanța investigații și producția de știri.

Eligibilitate:

Redacțiile mici și mijlocii din media locală , cu o prezență online de cel puțin 12 luni și cu un număr de angajați între 2 și 100.

Organizațiile pot fi înregistrate ca asociații, organizații non-guvernamentale, societăți comerciale, pot avea doar o prezență digitală sau pot veni din media tradițională (print, TV, radio).

Sunt eligibile doar publicațiile de știri. Cele de lifestyle, sport, business-to-business, nu sunt eligibile.

Redacțiile cu mai mult de 100 de angajați pot aplica, dar Google își rezervă dreptul de a evalua individual eligibilitatea acestor cazuri.

Nu pot aplica: organizațiile deținute de stat și persoanele fizice.

Aplicațiile se pot depune până în data de 29 aprilie, 2020 printr-un formular online, iar deciziile se vor lua o dată ce aplicațiile sunt depuse. Compania încurajează depunerea urgentă a solicitărilor. Google își rezervă dreptul de a încheia perioada de aplicații înainte de termenul oficial, dacă banii puși la dispoziție sunt epuizați.

Mai multe informații despre linia de finanțare sunt disponibile la link: https://newsinitiative.withgoogle.com/journalism-emergency-relief-fund?fbclid=IwAR0czNEl1DUH0hS5vahwun6_D0RRPZTEDK3hZBCOX3tGsJnhxcCvsB6NHnI#application-eligibility-requirements