Tehnologii anonime de avertizare pentru combaterea corupției

Proiectul Extinderea implementării, funcționării și încrederii în tehnologia anonimă de avertizare pentru combaterea corupției din Europa de Est și de Sud (EAT) creează și operaționalizează mecanisme garantate tehnologic  și anonime de sprijin pentru avertizorii de integritate, care deservesc companiile și agențiile publice din 11 țări UE*. Prin utilizarea tehnologiei, EAT crește puterea avertizorilor de integritate în lupta împotriva corupției din sectorul public și privat. EAT îmbunătățește funcționalitatea instrumentelor care ajută forțele de ordine și managerii să asigure respectarea reglementărilor antifraudă interne și legislația în vigoare și pedepsirea celor care le încalcă. EAT contribuie la un nivel general mai scăzut de corupție, de care va beneficia publicul larg.

*Bulgaria, Ungaria, România, Grecia, Croația, Slovacia, Italia, Malta, Spania, Cehia, Cipru.


EAT oferă avertizorilor de integritate o garanție tehnologică a anonimatului, extinzând puterea care poate fi exercitată în lupta împotriva corupției

– Pregătim un „pachet” GlobaLeaks (un instalator de software) care poate fi „rulat” (instalat) cu ușurință într-un server virtual din cloud

– Personalizăm instanțele după cum este necesar

– Identificăm 275 de instituții beneficiare (25/țară)

– Definim formatul (formatele) chestionarului care trebuie încorporat în instanțele GlobaLeaks pentru fiecare țară

– Identificăm și instruim ofițerii anti-fraudă pentru fiecare din cele 25 de instituții beneficiare din fiecare țară

– Gestionăm operarea a 25 de instanțe GlobaLeaks pentru fiecare țară

 

EAT oferă 21 de burse de jurnalism de investigație – organizează un concurs, premiază și sprijină publicarea de materiale de journalism de investigație (în mass-media locală cu acoperire internă maxim disponibilă)

Publicarea studiului despre EAT

Durata proiectului:

Februarie 2019 – Decembrie 2020

Inițiator al proiectului: Fibgar (Spania)

Parteneri în proiect: 

Blueprint for Free Speech e.V. (Germania), Riparte Il Futuro (Italia), Associazione Hermes (Italia), Diethnis Diafaneia Ellas Association (Grecia), Media Development Center (Bulgaria), Oziveni (Cehia), Cyprus Integrity Forum (Cipru), atlatszo.hu Közhasznú Nonprofit Kft. (Ungaria)

Proiect finanțat de: Comisia Europeană