Presa si minoritatile in noile state membre ale Uniunii Europene

Centrul pentru Jurnalism Independent si Media Diversity Institute (MDI), Londra, anunta conferința internațională  Presa și minoritățile în noile state membre ale Uniunii Europene (Media for Diversity in New EU Countries), care va avea loc la București în 28-30 mai 2010, in sala de conferinte Rotterdam a Hotelului Tulip Inn Bucharest City, str.  Nerva Traian, nr. 3A.  Conferința va supune dezbaterii studiul Media4Diversity, realizat de MDI și susținut de Comisia Europeană, care a identificat inițiativele ce combat discriminarea și promovează diversitatea în treizeci de țări europene. Studiul cuprinde recomandări la nivel european pentru politicieni, profesioniști de media și reprezentanți ai societății civile.

Participanții vor avea ocazia să se familiarizeze cu bunele practici în  domeniu în cele mai avansate state membre UE, să analizeze posibilitatea de a le aplica în țările lor și să contribuie la schițarea unui plan de acțiune. Recomandările studiului Media4Diversity www.media4diversity.eu vor reprezenta punctul de pornire al discuțiilor purtate în ateliere de lucru.

Cu ocazia acestui eveniment, se va lansa o pagina web găzduită de portalului MDI, care va reflecta lucrările conferinței, va permite participarea la un forum pe teme de diversitate și va încuraja comunicarea între actorii implicați.

Participa experti media, jurnalisti si reprezentanti ai societatii civile din Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Romania, Slovacia, Slovenia si Ungaria
Conferinta face parte dintr-un proiect intitulat A European Dialogue on the EU Media and Diversity Study, finanțat de Comisia Europeană, EU Fundamental Rights Agency, Campania Anti Discriminare a Consiliului Europei,  și Departamentul pentru Relații Interetnice al Guvernului României.

Informatii suplimentare se pot obtine la tel: 021 311 1375 sau email: mihaela@cji.ro. persoana de contact: Mihaela Danga