Câștigătorii concursului de proiecte editoriale EPIC

În urma procesului de jurizare au fost selectate trei proiecte ce vor primi sprijin financiar de maxim 10.000 USD. Redacțiile câștigătoare sunt:

  1. Documentaria
  2. Context.ro
  3. Monitorul de Botoșani

Propunerile lor acoperă subiecte din zona de mediu (cu focus pe schimbările climatice), dezinformare (cu focus pe modul în care este produsă și circulă pe rețelele sociale) și bună guvernare (cu focus pe investițiile locale) și vor fi documentate și publicate în perioada august 2023 – ianuarie 2024. 

Celelalte două granturi neacordate în această etapă vor fi redistribuite în cadrul următoarelor concursuri editoriale, care vor fi anunțate în lunile următoare pe site-ul cji.ro.

Proiectul EPIC (Expanding Production of Independent Content) are ca țintă fundamentală sprijinirea producției și diseminării de conținut jurnalistic multimedia de înaltă calitate, credibil, atractiv și inovator, bazat pe fapte, care abordează probleme de interes public pentru comunitățile din România. Acesta este implementat de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), cu sprijinul Internews.