Conectat la media

Logo program + CJI vectorial 2

Spune-ne ce părere ai despre media și tehnologie și cum le folosești la școală și în  timpul liber

Centrul pentru Jurnalism Independent, în parteneriat cu MediaWise Society și cu sprijinul Microsoft România, lansează prima etapă a cercetării ”Conectat la media”, un chestionar interactiv dedicat tinerilor cu vârsta între 14 și 19 ani. Cercetarea are drept scop definirea relației tinerilor cu informația și mass media, la nivel național (ce consideră aceștia a fi informație, ce fac cu informația, care sunt criteriile după care acordă credibilitate unui mesaj sau unei surse etc.).

 

Mass media sunt agenți de socializare, iar conectarea permanentă la conținuturile mediatice este un factor determinant în dezvoltarea viziunii și valorilor tinerilor, contribuind la structurarea contextelor sociale în care aceștia cresc și își extind orizonturile.  Totodată, informația și tehnologia sunt și trebuie să fie parte a procesului educațional, astfel încât să construiască un model de învățare conectat la nevoile actuale.

Cercetarea este primul demers de acest fel din România, care investighează relația tinerilor cu vârste între 14 și 19 ani, școlarizați și neșcolarizați, cu informația și mass-media.

Chestionarul poate fi completat până pe 31 ianuarie și poate fi accesat la link-ul:

www.cji.ro/chestionar

 

Cercetarea este parte a programului strategic ”Predau educație media! – Laboratorul de educație și cultură media”, dezvoltat de Centrul pentru Jurnalism Independent, în  parteneriat cu Romanian-American Foundation, cu sprijinul Ministerului Educației Naționale.  Programul își propune introducerea elementelor de educație media în predarea disciplinelor umaniste la liceu (limba română, limba engleză, limba franceză, istorie, științe sociale) și crearea unui set de instrumente și materiale, pentru ca tinerii să înțeleagă și să respecte rolul media într-o societate democratică, să distingă informația de propagandă și să folosească responsabil rețelele sociale.

Activitate realizată în parteneriat cu:                                                                                        Activitate realizată cu sprijinul:

Logo parteneri1

 

Logo RAF