Programul de Educație Media: Rezultatele selecției școlilor-pilot-media

Ministerul Educației și Cercetării transmite lista unităților de învățământ preuniversitar selectate pentru a funcționa ca școli-pilot-media, începând cu semestrul al doilea al anului școlar 2020-2021, în cadrul Programului de Educație Media, dezvoltat împreună cu Centrul pentru Jurnalism Independent.

Lista viitoarelor școli-pilot-media poate fi consultată aici:

Liceele selectate vor primi detalii în legătură cu programul de formare până la data de 28.02.2021.

Unităților de învățământ preuniversitar selectate le este solicitat să completeze și să trimită, atât în format editabil, cât și scanat, ANEXA 2 atașată Notei nr. 727/DGIP/02.02.2021, până la data de 10.02.2021, ora 14.00, pe adresa de e-mail: daniel.georgescu@edu.gov.ro (Consilier Daniel Georgescu, Direcția Generală Învățământ Preuniversitar, Ministerul Educației și Cercetării).

Procesul de selecție și avizarea listei de către Ministerul Educației și Cercetării s-au desfășurat conform Art. 17 al Regulamentului specific de selecție, organizare și funcționare pentru unitățile de învățământ preuniversitar cu statut de unități pilot în domeniul educației media, aprobat prin Ordinul Ministrului Educației și Cercetării nr. 6234/2020.


“Programul de educație media” este un demers strategic derulat de CJI, prin care concepte de educație media sunt introduse în activitatea curentă a profesorilor și elevilor de liceu, în urma unui amplu proces de instruire a profesorilor.

“Programul de educație media” are drept partener strategic de dezvoltare Romanian-American Foundation și beneficiază de sprijinul financiar oferit de (în perioada 2017 – 2021): Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Ambasada Regatului Țărilor de Jos în România,  Ambasada Statelor Unite ale Americii, Fondul pentru Inovare Civică, Fundația Friedrich Naumann pentru Libertate România, IFEX (International Freedom of Expression Network), UNICEF România.


Pentru informații suplimentare:

Contactați inspectoratul școlar din județul dumneavoastră.

Din partea CJI, coordonator al programului, Cristina Jamschek, 0745 539 412, cristina.mastacan@cji.ro.


Parteneri ai programului:

Ministerul Educației și Cercetării

Romanian-American Foundation