Programul ”Educație pentru cetățenie SMART” își deschide porțile!

Centrul pentru Jurnalism Independent și Mazars Consulting România dezvoltă programul național ”Educație pentru cetățenie SMART”, cu scopul de a inspira schimbarea socială, prin dezvoltarea abilităților tinerilor în trei domenii: educație pentru drepturile omului, educație financiară și educație media.

42% din tinerii români cu vârsta de 15 ani sunt analfabeți funcționali. Cu toate că știu să citească, să scrie, să facă calcule de bază, nu au o înțelegere complexă a ceea ce învață, nu pot aplica cunoștințele dobândite în situații de viață, nu reușesc să își îndeplinească rolul social.

Credem în și ne asumăm cu responsabilitate participarea la o societate în dezvoltare. Alegem să contribuim la schimbare prin educație, sprijinind dezvoltarea, creșterea relizilienței și lărgirea orizonturilor tinerilor. Ne afirmăm angajamentul de a-i ajuta să își îndeplinească potențialul și să aplice cunoștințele și abilitățile personale în situații noi, să devină cetățeni activi în comunitățile lor, să protejeze drepturile omului, egalitatea de gen, dezvoltarea durabilă, pacea și justiția socială.

Programul ”Educație pentru cetățenie SMART” constă în organizarea unei serii de workshop-uri și evenimente de informare, în comunități locale din România, în cadrul cărora tinerii deprind abilități în 3 domenii: educație pentru drepturile omului, educație financiară, educație media.

Primul workshop pentru elevi este găzduit de Colegiul Național ”Mihai Viteazul” din Slobozia și se desfoară în perioada 14 aprilie, 21-22 aprilie 2018.

Doar prin educație putem avea un impact real și pozitiv în societate!

 

 

logo_MAZARS*Mazars în România este un consultant de încredere, cu o experiență de peste 20 de ani, care oferă servicii de audit și consultanță, servicii de externalizare contabilitate și salarizare și consultanță fiscală.

 

Pentru mai mult informații, contactați-ne!

Persoană de contact: Cristina Mastacan

cristina.mastacan@cji.ro