Raport regional: Media Literacy and Education Needs of Journalists and the Public in Albania, Bosnia-Herzegovina, Macedonia, Montenegro, Serbia

Studiul a fost publicat în cadrul proiectului  SEE Media Partnership for Media Development, în martie 2017, și își propune să ofere o imagine de ansamblu asupra situației educației media și a programelor media literacy disponibile în  Albania, Bosnia-Herzegovina, Macedonia, Muntenegru și Serbia.

Cercetarea inventariază practicile și politicile existente, inițiativele societății civile, precum și interacțiunea dintre industria de media și alți actori implicați.

Raportul subliniază faptul că peisajul mediatic este influențat de trei factori majori – schimbările politice, provocările epocii digitale și constrângerile economice. Atît media cît și sistemul educațional din țările incluse în raport se străduiesc să țină pasul cu tehnologia, în condițiile în care jurnalismul de calitate este supus unor fundamentale schimbări.

Mai multe informații despre raport si program sunt disponibile aici.

Raportul este disponibil aici.

seemedia-partnership-logo1Acest raport a fost realizat în cadrul programului South-East European Partnership for Media Development, 2013-2017, pe care CJI il derulează în parteneriat cu organizații de media din Albania, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Macedonia, Muntenegru și Serbia și al cărui principal scop este  consolidarea unei prese independente și responsabile în Balcanii de Vest.

Mai multe informații se pot obține de la: Ioana Avădani, manager de program – ioana@cji.ro; Cristina Lupu – director de programe – cristina@cji.ro;

Proiectul este co-finanțat de Comisia Europeană, prin programul   Civil Society Facility, Media Freedom and Accountability, EuropeAid/134613/C/ACT/MULTI

UE-150x101Acest document a fost realizat cu susținerea financiară a Uniunii Europene. Întreaga răspundere pentru conținutul său – care nu reflectă poziția UE –  le revine Centrului pentru Jurnalism Independent și partenerilor săi.