TVR isi reformuleaza misiunea in parteneriat cu Centrul pentru Jurnalism Independent

Proiectul implica publicul si are ca obiectiv cresterea gradului de incredere in TVR

Televiziunea Romana (TVR) si Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) – organizatie non-guvernamentala care actioneaza pentru pastrarea standardelor jurnalistice – vor colabora in cadrul unui program strategic privind redefinirea misiunii publice a TVR, precum si pentru elaborarea unei Carte TVR, un comprehensiv document de pozitie care va stabili in detaliu modul de operare al institutiei si valorile sale fundamentale.

Respectand cadrul legislativ stipulat de Legea 41 din 1994 privind functionarea Televiziunii Romane, TVR doreste ca misiunea sa publica sa depaseasca spatiul strict impus de limbajul legislativ, sa se adapteze noii realitati din industria media si sa devina clara pentru telespectatori.
Proiectul presupune cercetarea, documentarea modului de functionare a altor televiziuni publice si, nu in ultimul rand, consultarea segmentelor de public ale TVR.
Programul, care se va derula pe durata a noua luni, incepand din luna septembrie, include, printre altele, activitati menite sa redefineasca si sa consolideze rolul Ombudsmanului, perceput ca reprezentant al publicului in cadrul TVR.

„Unul dintre obiectivele asumate la inceputul mandatului, asa cum am anuntat in prima conferinta de presa, este recastigarea reputatiei si cresterea gradului de incredere din partea publicului. Ne propunem definirea si comunicarea explicita a valorilor si a misiunii TVR, astfel incat platitorii de taxa tv, pe de o parte si angajatii TVR, pe de alta parte, sa se regaseasca in ceea ce Televiziunea Romana le ofera”, declara Alexandru Lazescu, Presedinte-Director General al TVR

„Pentru CJI este o chestiune de coerenta. De multi ani actionam pentru schimbari care sa permita o functionare independenta a TVR. Este la fel de important ca structura interna a TVR sa fie pregatita pentru o astfel de functionare. Acest lucru nu se poate face decat in cadrul unei matrice de valori bine stabilite si acceptate, atat inauntrul cat si in afara institutiei. De asemenea, sunt necesare mecansime interne care sa instrumentalizeze aceste valori, sa le dea viata astfel incat ele sa se regaseasca in productia TVR”, a declarat, la randul sau, Ioana Avadani, director executiv al CJI.

Programul va include si dezbateri cu diferite categorii de public – studenti, oameni de afaceri, reprezentanti ai mediului academic, cler etc. – menite sa creasca gradul de incredere in TVR.

Despre TVR:

Televiziunea Romana are statut de institutie publica si emite pe sase canale (www.tvr.ro). Detine si un canal experimental, care emite in sistem High Definition: TVR HD. TVR acopera cele mai importante stiri la nivel national, prin cinci studiouri teritoriale. TVR isi desfasoara activitatea sub controlul Parlamentului, in conformitate cu Legea nr. 41/1994 (http://www.tvr.ro/articol_organizatie.php?id=61903). TVR este afiliata la cele mai importante organizatii internationale din domeniul audiovizualului, ceea ce ii ofera un avantaj competitiv in materie de calitate a productiilor pe care le difuzeaza.

Facebook: www.facebook.com/televiziunea.romana

Twitter: http://twitter.com/_TVR

Despre CJI:

Centrul pentru Jurnalism Independent este o organizatie non-guvernamentala, non-profit care actioneaza pentru profesionalizarea presei prin pastrarea standardelor jurnalistice si prin dezvoltarea unui mediu echilibrat, onest si responsabil in mass-media. CJI militeaza pentru apararea libertatii de expresie ca drept fundamental al omului si conditie obligatorie a oricarei democratii. CJI contribuie la facilitarea dialogului social prin sustinerea schimbarilor democratice, prin responsabilizarea factorilor de decizie si prin incurajarea participarii active a cetateanului. (www.cji.ro).

Facebook: https://www.facebook.com/Centrul.Jurnalism.Independent

Pentru alte informatii, va rugam sa ne scrieti la: comunicare.corporate@tvr.ro, Persoane de contact: Laurentia Axente (laurentia.axente@tvr.ro, tel. 0751.06.99.65) si Cristina Lupu (cristina@cji.ro, tel. 0726.10.82.45)