Raport regional: A World The Size of a Saucer – International news reporting in SEE countries

Raportul este al treilea dintr-o serie de documente similare realizate în cadrul proiectului  South East European Partnership for Media Development, cu scopul de a releva aspecte mai puțin abordate ale libertății de expresie. Prezenta cercetare analizează felul în care media din Albania, Bosnia și Herțegovina, Macedonia, Muntenegru și Serbia servesc interesul public,oferind informații corecte, echilibrate și accesibile. In principal, a fost analizat modul în care doua evenimente majore ale momentului – Brexit-ul și campania electorala din SUA – au fost reflectate de presa țărilor incluse în raport.

Mai multe informații despre raport si proiectul SEE Partnership for Media development sunt disponibile aici.

Raportul se poate descărca aici.

seemedia-partnership-logo1Acest raport a fost realizat în cadrul programului South-East European Partnership for Media Development, 2013-2017, pe care CJI il derulează în parteneriat cu organizații de media din Albania, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Macedonia, Muntenegru și Serbia și al cărui principal scop este  consolidarea unei prese independente și responsabile în Balcanii de Vest.

Mai multe informații se pot obține de la: Ioana Avădani, manager de program – ioana@cji.ro; Cristina Lupu – director de programe – cristina@cji.ro;

Proiectul este co-finanțat de Comisia Europeană, prin programul   Civil Society Facility, Media Freedom and Accountability, EuropeAid/134613/C/ACT/MULTI

UE-150x101Acest document a fost realizat cu susținerea financiară a Uniunii Europene. Întreaga răspundere pentru conținutul său – care nu reflectă poziția UE –  le revine Centrului pentru Jurnalism Independent și partenerilor săi.