Se deschid înscrierile pentru Bucharest Editors Lab!

Logo CJI + GEN

 

Bucharest Editors Lab

Prototyping the future of news 
23 – 24 martie 2018

Pe 23 și 24 martie, Global Editors Network și Centrul pentru Jurnalism Independent, cu sprijinul Google News Lab, vă invită la Bucharest Editors Lab, să punem în aplicare idei și să dezvoltăm produse media inovatoare, prin care cerem socoteală reprezentanților politici pentru promisiunile și faptele lor.

Programul Editors Lab constă într-o serie de întâlniri de tip hackathon, ce aduc împreună jurnaliști, designeri și programatori din redacții de top, care creează prototipuri media, pe durata unei competiții de 2 zile.

Editors Lab a ajuns la cea de-a șasea ediție, între organizatorii din primele ediții numărându-se organizații media precum BBC, El Pais, sau The New York Times. Centrul pentru Jurnalism Independent găzduiește pentru a doua oară evenimentul în România.

Bucharest Editors Lab reunește 10 echipe formate din jurnaliști, designeri și programatori din redacții de top din România, care dezvoltă prototipuri media (pagini web, experimente de jurnalism interactiv și vizual, jocuri, noi instrumente jurnalistice etc.), pe teme de bună guvernare, într-un hackaton de 2 zile. Experți și mentori ajută echipele pe durata procesului. La finalul întânirii, prototipurile intră în jurizare, proiectul câștigător mergând în etapa finală a concursului, hackathon-ul din cadrul GEN Summit 2018, ce va avea loc la Lisabona, în perioada 29 mai – 1 iunie.

Cum puteți participa: 
Fiecare echipă trebuie să aibă trei membri: un jurnalist, un designer și un programator sau să se asigure că membrii echipei acoperă cele trei profiluri. Echipa trebuie să reprezinte o redacție. Cel puțin un membru trebuie să fie reprezentant al redacției și să aibă mandat din partea acesteia, restul membrilor pot fi liber profesioniști ori să fie parte a altor organizații.

Ce trebuie să facă echipele? 
Echipele trebuie să producă un prototip media pe teme de bună guvernare. Dacă nu ajung la acest rezultat, ele pot prezenta un concept și un mock-up. La finalul întâlnirii, fiecare echipă va susține o prezentare de 5 minute. Chiar dacă prototipul nu este gata, echipele trebuie să se angajeze să finalizeze produsul și să publice rezultatele în săptămânile ce urmează, cel puțin ca demo sau versiune beta.


Așteptăm înscrierile voastre până vineri, 2 martie 2018, ora 23.59. Pentru înscriere, vă rugăm să ne contactați la cristina@cji.ro.
UPDATE: Dacă ești programator sau designer, scrie-ne până miercuri, 7 martie, tot pe adresa cristina@cji.ro.

La ce ne uităm:
1. Calitate editorială – cât de inovativ este proiectul, cât de folositor este pentru publicul țintă
2. Design – cât de prietenoasă este interfața, cât de creativ este design-ul
3. Dezvoltare – cât de funcținal este prototipul, ce nivel de expertiză ilustrează proiectul
4. Implementare – ce potențial de scalare are proiectul, este fezabil.
Notă: nu este necesară pregătirea anterioară a proiectelor. Participanții vor beneficia de informații relevante în prima zi a evenimentului. Echipele pot să se gândească la idee, dar toate prototipurile trebuie dezvoltate pe durata evenimentului.

Logo Google