UNESCO și WHO lansează un curs online despre COVID-19 pentru jurnaliști

Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO) și Organizația Mondială a Sănătății (WHO) vin în ajutorul jurnaliștilor cu un curs online de 4 săptămâni care urmărește să dezvolte cunoștințe esențiale pentru a raporta despre pandemia provocată de COVID-19.

“Journalism in a pandemic: Covering COVID-19 now and in the future”  sau “Jurnalismul în timpul pandemiei: Raportând despre COVID-19, acum și în viitor”  e oferit în 4 limbi (engleză, franceză, spaniolă și portugheză) și acoperă teme precum: istoria unor pandemii din sec. XX și răspunsul guvernelor la acea vreme, cauzele și evoluția pandemiei COVID-19, importanța libertății de exprimare și a combaterii dezinformării, precum și importanța protejării jurnaliștilor în această perioadă.

Instructoarea cursului este Maryn McKenna, o autoare și jurnalistă americană, care a scris pentru National Geographic, Scientific American, Nature și Wired, printre altele.

Cursul se deschide în 4 mai, va dura până în 31 mai și e deschis tuturor jurnaliștilor, indiferent de specializare sau experiență. Deși programul este gratuit, obținerea certificatului e condiționată de finalizarea tuturor exercițiilor și plata unei sume administrative de 30 USD.

Pentru detalii și înregistrare urmăriți acest link: https://journalismcourses.org/PAN0320.html